Wat kan SoulCollage® voor je betekenen

Je gaat ervaren wat het betekent om ‘het proces, het proces te laten zijn’.

Je leert jezelf je negatieve kind ervaringen om te buigen naar een volwassen positieve energie, d.m.v. het erkennen en koesteren van je innerlijke, gekwetste, kinderen. Omarmen van elk deel van jou ‘zijn’.

Maar hoe doe je dat, waar sta je dan nu, wie ben je en wat wil je. Hoe zet je jezelf neer en profileer je jezelf. Wat vind je nu eigenlijk echt leuk, waar word je blij van en krijg je energie van. Kortom, wat is jouw passie en hoe kan SoulCollage® je daarbij helpen?

Door het maken, lezen en gebruiken van de door jou gemaakte ‘zielenkaarten’, krijg je inzicht in je eigen innerlijke processen. Inzicht in jouw handelen: waarom reageer ik op die manier, waarom trap ik toch steeds weer in dezelfde valkuil, waarom gedraag ik mij zoals soms een kind kan doen, waarom triggert en raakt wat een ander tegen mij zegt mij zo en… wat zegt dat eigenlijk allemaal over mij! Wat levert het mij op te doen zoals ik het nu doe en wat zou het mij op kunnen leveren als ik het anders zou doen?

Maar hoe kun je iets veranderen als je niet in beeld hebt wat het dan is, dat je anders zou kunnen doen.

Wij zijn zo gewend om in onze ratio te gaan zitten, in ons hoofd te blijven hangen en soms ook nog in een cirkeltje maar rond en rond te gaan, dat we niet meer weten hoe iets eigenlijk voelt en ook waar je dat dan voelt. Gaan voelen is eng en hoe doe je dat dan als je gewend bent om je gevoel altijd maar weg te drukken. Raak ik dan niet mijn controle kwijt?

Ik kan je zeggen wat er met mij gebeurde. Ik ging weer voelen. Ik kwam bij mijn kern en heb mijzelf antwoorden kunnen geven, inzicht gekregen en delen in mijzelf erkend. Dat was soms best spannend en vaak verrassend. Eigenlijk liggen alle antwoorden en oplossingen in jezelf opgesloten. De sleutel daarvan heb jij en niemand anders. Vertrouw op het proces!

Klinkt simpel hè? Dat is het ook. Ik zal je vertellen dat er daarbij de wonderlijkste dingen gebeuren. Je ontvangt prachtige waardevolle inzichten, als cadeautjes en dat helemaal van jezelf. Daarbij is het ook nog eens heel erg leuk om te doen en ook fijn om met anderen, bijvoorbeeld vriendinnen of cursisten, samen te doen.

Heb je al wat kaarten gemaakt, misschien ook al in een paar groepen en heb je een vraag, trek dan een van je kaarten (blind) en ga hem lezen en schrijf de antwoorden op. Wat ga je verrast worden door het antwoord dat je kaart je dan geeft. Een antwoord die diep in jezelf verborgen zit en waar je niet bij kan komen, komt tevoorschijn door middel van de door jou gemaakte, getrokken en gelezen kaart.

Want de enige die jij kunt veranderen? … dat ben jezelf!